La clase Blava i la Tardor

Durant el mes d’octubre han  canviat moltes coses al nostre voltant. Ja no fa tanta calor, les fulles dels arbres cauen i fa que tot el paisatge canviï de colors. Predominen el taronja, el verd, el marró, el groc i tot fa olor de pluja i de natura. A la classe Blava hem apropat aquesta estació tan maca i plena de detalls creant un racó amb la vostra col·laboració; ple de materials que aporten textures, olors, pesos i colors diferents. El racó està ple de carabasses grans i petites que donen l’oportunitat als infants de poder comprovar quines poden agafar i quines no, quines pesen molt i quines poc, quines tenen textura rugosa i quines són més llises i suaus. També hi ha magranes, taronges, llimones, moniatos i pots amb fruits secs. Els nens i nenes poden anar comprovant com a mesura que van passant els dies els colors d’aquests fruits van canviant, alguns s’assequen i es tornen durs, d’altres es podreixen i estan massa tous. Aquest racó ha obert un món ple de noves textures i descobertes, amb una infinitat de matisos per descobrir.

Continuant amb la Tardor hem fet una proposta amb papers de cel·lofana de colors de la tardor. Els infants juguen lliurement amb els papers que es troben col·locats i repartits per tota l’estança. Els estripen, els fan volar, miren a través d’ells, etc.

I per fi arriba el dia de la Castanyada!!  Durant molts dies ens hem anat posant els mocadors que hi havia en el racó per cantar la cançó de la Castanyera, i quina sorpresa la Senyora Maria Castanyera ens ve a visitar a la classe, i no sabem per què als infants els resulta una mica familiar. Ens porta un titella de cargol i moniatos cuits que provem amb molt de gust.

I així continuem passant aquesta tardor tan plena de pluges, olors, textures i noves descobertes.