Classe Groga: la importància del dinar a falda

 

Quan els petits i petites fan el pas del biberó a les verdures, proteïnes i fruites (en puré o a trossos) ja comencem a donar-los menjar a la falda.

Gràcies a l’exclusivitat que comporta aquest moment, cada nen i nena tindrà el seu moment individual per dinar i l’educadora podrà estar atenta a les seves expressions corporals per saber entendre les seves emocions, la seva gana i les seves preferències. Pensem que el fet de donar de dinar a la falda afavoreix el vincle emocional entre l’adult i l’infant, ja que s’estableix un diàleg entre els dos i dóna peu a què l’estona del dinar sigui un moment agradable, de plaer i d’aprenentatge.

També oferim als infants l’oportunitat de participar de forma progressiva en la seva alimentació: agafant algun trosset amb les mans, aguantant el biberó d’aigua ells solets… i a poc a poc això els hi ajudarà a ser més autònoms en la seva alimentació.