A la classe verda … fabriquem sons!

Des de ben petits els estímuls que van rebent els infants poden tenir conseqüències molt beneficioses sobre el desenvolupament de la intel·ligència musical.

Els infants senten curiositat pel so i això fa que no poden resistir la temptació de fer soroll. Sovint els observem picant amb qualsevol objecte que posem al seu abast: culleres, cassoles tapadores, fustes … fent-los servir per fabricar sons. Aquesta necessitat a vegades és tan forta que l’utilitzen sovint alguns com a descàrrega emocional, la qual cosa fa que l’adult no l’entengui i intenti evitar. Donada aquesta necessitat hem fet una panera molt engrescadora pensant que ben aviat arribarà Carnestoltes.

Durant la sessió posem al seu abast objectes per tal que descobreixin com fer-los sonar. Alguns de seguida s’afanyen per tocar-los amb la mà o amb una fusta, reconeixent en aquests un petit timbal. Altres descobreixen que són sonalls i que els cal bellugar-los amb determinada força. Altres intenten pessigar-los descobrint en ells una campana.

Aquesta activitat ha estat tant agraïda i tant divertida pels infants, que hem pogut observar moments molt únics difícils d’oblidar a la classe verda.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.