Dies de pati amb els infants de l’aula llimona

La classe llimona ha començat a sortir una estona al pati durant el matí.

Fem la proposta cada dia de poder anar al pati , tot i que a vegades  hi ha infants que no volen sortir i d’altres esperen desitjosos a la porta. El fet de canviar d’espai fa que es mostrin insegurs per afrontar aquesta nova situació i hi ha infants que necessiten més temps que altres per fer aquest trànsit a un lloc diferent.

Jugar a l’aire lliure estimula la imaginació i la creativitat dels nens , ja que es tracta d’un escenari idoni per inventar  jocs i imaginar situacions. Les oportunitats d’aprenentatge són moltes en els espais oberts, on els infants tenen la possibilitat i total llibertat d’observar, explorar i experimentar per si mateixos.

Per nosaltres són importants  tots aquells materials que siguin pròxims, naturals i respectuosos amb l’entorn, és a dir, que permetin connectar l’infant amb l’entorn. Tot i així també tenim altres materials com per exemple, cotxes de nines, nines, galledes i pal·les, camions de sorra o caixes diferents per enfilar-se, entre d’altres que els ajuda a iniciar relacions amb l’entorn nou.

Podem dir que gaudir amb  llibertat a l’exterior és beneficiós per desenvolupar l’aprenentatge, les habilitats socials i emocionals, aprenen a relacionar-se, compartir i negociar amb els seus iguals.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.