Moments únics al pati. Classe grisa.

L’exterior és un espai ple d’oportunitats, on els infants poden experimentar, manipular, moure’s amb llibertat i gaudir d’un entorn ric en propostes diverses. Enriquir l’espai amb plantes aromàtiques, flors, un petit hort, … és, en definitiva, generar un entorn privilegiat pels infants i adults on el contacte directe amb l’aire lliure, doni mil oportunitats. Trobar-se una formigueta és un estímul pel cervell, però també per a les emocions i tots sabem que el que ens emociona mai s’oblida. És important poder dissenyar un jardí o pati, on els infants puguin expressar-se, descobrir i viure petites històries, que afavoreixi la diversitat d’usos, i permeti que els infants investiguin, s’equivoquin, creïn, provin… per consolidar aprenentatges i construir-ne de nous.

 

“Es tracta de crear espais exteriors acollidors i bells, espais que afavoreixin no tan sols els moviments plens de vitalitat i de risc, sinó també la intimitat i la tranquil·litat. Es tracta doncs, de mantenir els espais exteriors amb la mateixa cura que es dedica als espais interiors”. Penny Ritcher.