L’estona de la fruita a la classe Verda

A mig matí, a la classe verda, tenim per costum fer una paradeta després de l’entrada per retrobar-nos tots i totes. En aquest moment convidem als infants a fer un petit àpat que ajudarà a agafar força durant el matí, per seguir gaudint del joc, o per calmar la gana que poden sentir, col·laborant en l’equilibri de la seva alimentació.

És un moment molt bonic que introduïm cantant una petita cançó quan preparem la fruita, la pelen o la tallem per oferir-la. És un moment ple d’atencions, mirades, paraules … En el qual poden escollir lliurement quina fruita volen (plàtan, pera, poma, taronja, mandarina …), mostrant certa autonomia i independència. Els ajudem a gestionar l’espera perquè tots a l’hora no ho podem fer, respectant al company/a, i treballant al mateix temps algunes habilitats socials, les quals ens fan prendre consciència de grup.

Per alguns infants és una manera que els anima a menjar fruita, ja que observen com la gaudeixen. Tot i això, com a alternativa a aquells infants que no en volen els oferim pa.