La nostra primera experimentació! Classe Verda

Els infants de la classe Verda han gaudit de la seva primera experimentació a l’escola. Aquesta primera vegada ho han fet amb pa ratllat i estris de metall.

La proposta es va fer a l’aula, vam posar una safata gran de cartó damunt de la taula pels infants que volien jugar drets i una altra a terra per aquells que volien experimentar asseguts o estirats.

Amb les experimentacions els infants aprenen a partir de l’experiència directa, de les sensacions físiques i d’observar les possibilitats dels diferents materials. Observen el comportament dels materials, descobreixen les possibilitats dels seus sentits, experimenten sensacions i aprenen a distingir les qualitats dels diferents elements: suau, fred, brillant, dolç, salat, llefiscós, sec, humit, calent, etc.

És una activitat que la gaudeixen molt, ja que els infants poden fer transvasaments d’un recipient a un l’altre. Observem que alguns experimenten només amb les mans, altres amb tot el cos, sent més atrevits  ficant-se dins les safates, altres no volen embrutar-se i s’espolsaven la roba i les mans, algú ho tastava, reconeixent un sabor que li era familiar, dient “pa” …

La llibertat, el desig d’investigar, la necessitat de conèixer l’entorn, de tocar, de sentir fa que sigui una experiència única per a cada infant.