Classe Groga: les caixes d’elements de la natura

Hem pensat aprofitar els diferents elements que ens proporciona la natura per fer una proposta de joc manipulatiu a l’aire lliure. Hem preparat unes caixes contenidores i hem introduït sorra. Cadascuna contenia també diferents elements del nostre entorn natural més proper: pals, pedres, herbes aromàtiques, fulles seques… Així, amb uns quants estris com pots de metall o cullerots de fusta, els nens i les nenes han pogut jugar i experimentar lliurement. Aquesta no ha estat una proposta puntual sinó que la nostra intenció és que tinguin l’opció d’experimentar amb elles sempre que sortim al pati.

Als diferents cicles de l’escola creiem que una bona proposta pedagògica són les “taules d’experimentació”. Esdevenen propostes molt sensorials i de manipulació lliure, i sempre que siguin adequades pel grup, les tenim en les aules de mitjans i grans. Per això, pensem que aquestes caixes han estat una iniciació per als petits i petites de l’escola en aquest tipus de joc.