Iniciem una nova etapa a la classe Blava amb nous companys!

Benvinguts a tots i totes a la classe blava!

Durant els primers dies les famílies ens acompanyen en aquest procés d’adaptació pels més petits. Vivim moments amb una barreja d’emocions, però entre tots i de mica en mica, fem que es creï un ambient harmoniós i de confiança. El que es pretén és que els infants puguin gaudir del seu dia a dia a l’escola, movent-se pels diferents espais i jugant amb tot allò que desperti el seu interès.

Parlem d’un període curt, però molt intens emocionalment. El període d’adaptació cal, doncs, entendre’l com un procés individual de cadascun dels infants que depèn d’un seguit de factors diferencials.

Tots aquests canvis són positius per als infants, però provoquen reaccions i respostes entre ells que depenen dels factors personals i de la reacció dels adults. Algunes d’aquestes reaccions poden ser: plors, resistència a deixar qui l’acompanya, dependència de l’adult…

Per tant, paciència. Aquests primers dies d’escola són durs i les emocions poden estar a plor de pell. És importantíssim que els pares transmeteu alegria, serenor, tranquil·litat i aproximar el canvi en positiu, de manera que els infants s’encomanin d’aquest estat emocional.

Entre tots, afavorirem que aquest període quedi com un record quan vinguin a l’escola contents i puguin ser capaços d’acomiadar-se de vosaltres somrient.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.