La classe grisa experimenta amb pinyes

 

Arriba la tardor i sovint aprofitem per anar a la muntanya o al bosc per gaudir de la natura. Els infants de seguida van fent petites troballes que són un gran tresor.

Pinyes, castanyes, fulles, pedretes … Fins i tot algun bolet! Aprofitant aquests elements tan característics de la tardor aquest cop hem volgut gaudir jugant amb les pinyes. Aquesta activitat la presentem a la taula d’experimentació on els infants poden descobrir pinyes ben diferents i algunes una mica o ben pelades. Potser pensen que ha estat l’esquirol de la cançó que tant ens fa gaudir quan la cantem. Posem al seu abast, pots amb tapes on de seguida s’interessen fent accions d’obrir i tancar amb les tapes, per posteriorment omplir, buidar i fer algun transvasament. Descobreixen mides i formes que fan que algunes de les pinyes no hi càpiguen ben bé, la qual cosa fan que busquin altres pots o pinyes més adients.

Amb aquesta activitat els infants mentre juguen manipulen el material, observen i experimenten, la qual cosa fa que  desenvolupin habilitats, i amb això, el seu pensament.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.