La classe Xaloc fa psicomotricitat

Aquesta setmana la classe Xaloc s’ha animat a començar les sessions de psicomotricitat. En aquestes sessions els infants poden expressar amb el seu cos, ja sigui pujant i baixant per les rampes, fent salts des de diferents alçades o simplement desplaçant-se per l’espai lliurement.

Des de l’escola creiem que és imprescindible oferir aquesta llibertat de moviment, ja que és a través d’aquest, que els infants es desenvolupen i moltes vegades dóna pas al joc espontani i lliure entre companys.

Les sessions de psicomotricitat són molt beneficioses pels infants, ja que en aquestes poden descarregar l’excés d’energia, millorar l’equilibri, controlar el propi cos i practicar nous moviments que perfeccionaran al llarg del temps.

Cada dia que es fa psicomotricitat s’estructura en tres parts:

  • Ritual d’entrada: és on es dóna pas a l’inici de la sessió en la qual els infants es reuneixen en una assemblea amb l’educadora i s’expliquen les normes i el desenvolupament de la sessió.
  • La sessió: és el moment en què es deixa llibertat als infants per desplaçar-se per l’espai i pujar i baixar de les diferents estructures.
  • Tancament: el grup es torna a reunir en assemblea i es dóna pas a la veu dels infants on poden expressar com s’han sentit, a què han jugat, que és el que més els ha agradat, etc. Finalment, s’explica un conte o es fan construccions o es pinta en un mural per tal de projectar  allò que han fet o el que més els hi ha agradat.

A continuació es mostra un recull de fotografies de la primera sessió.