Ha arribat la tardor a l’aula Blava

Durant el mes d’octubre han canviat moltes coses al nostre voltant. Ja no fa tanta calor, les fulles dels arbres cauen i fa que tot el paisatge canviï de colors. Predominen el taronja, el verd, el marró, el groc i tot fa olor de pluja i de natura. A la classe Blava hem apropat aquesta estació tan maca i plena de detalls creant un racó; ple de materials que aporten textures, olors, pesos i colors diferents. Hi trobem carabasses de diferents mides i formes que donen l’oportunitat als infants de poder comprovar quines poden agafar i quines no, quines pesen molt i quines poc, quines tenen textura rugosa i quines són més llises i suaus. També hi ha magranes, moniatos i pots amb fruits secs. Aquest racó ha obert un món ple de noves textures i descobertes, amb una infinitat de matisos per descobrir.

Continuant amb la tardor hem fet una proposta amb papers de cel·lofana de colors de la tardor. Els infants juguen lliurement amb els papers que es troben col·locats i repartits per tota l’estança. Els estripen, els fan volar, miren a través d’ells, etc.

Al seu abast tenen barrets que representen caragols i bolets. Els agrada molt posar-se’ls i ballar o simplement anar passejant per l’aula amb ells. També tenen l’oportunitat de disfressar-se de Castanyera tant posant-se un davantal com un mocador al cap.

Totes les propostes han esdevingut en moments divertits i d’aprenentatge.

I així continuem passant aquesta tardor tan plena de pluges, olors, textures i noves descobertes.