Experimentem a la classe Blava amb farina de pa ratllat. Classe Blava.

La classe blava s’ha endinsat amb una nova proposta que ha deixat als infants expectants amb les taules d’experimentació.

Les taules d’experimentació són racons preparats a l’aula, en els quals hi ha diferents elements per experimentar i jugar. Avui hem posat farina de pa ratllat, juntament amb estris de cuina, per exemple: multitud de pots, culleres, tubs, escorredors, caixes de diferent mida… Aquests materials ofereixen una gran varietat de sensacions tàctils. A més a més, hem observat com la farina de pa ratllat traspassa d’un costat a l’altre, es queda al lloc… Finalment, els infants han tocat la farina, l’han tastat, escoltat i olorat. S’ho han passat dalla més bé experimentant tots junts.

“Aprenem quan som capaços d’elaborar una representació personal sobre l’objecte, la realitat o el contingut que pretenem aprendre. Aquesta elaboració implica aproximar-nos a l’objecte de manera activa, des de les experiències, els interessos i els coneixements previs que posseïm, i d’aquí deriva el paper actiu tant del professor com de l’alumne. Suposa construir un significat personal i propi de la nova realitat, en un procés d’integració i no d’acumulació”. Solé i Coll (1994)