La classe Rosa celebra la setmana de la ciència

Per celebrar la setmana de la ciència els infants de la classe Rosa han tingut una visita molt especial, els cargols! D’aquesta manera apropem la natura a l’escola, gaudint d’un aprenentatge vivencial a través dels sentits. En les dinàmiques que s’oferia als infants hi havia cargols de diferents tipus; de mar, de muntanya i llimacs. L’aula la vam trobar dividida en quatre taules amb diferents propostes.

A la primera taula hi havia els cargols en unes safates amb troncs i trossos d’enciam. També hi havia lupes per poder fer una observació dels cargols més detallada i per últim, un esprai amb aigua. Els infants anaven observant les diferents mides dels cargols i la grandària de les banyes. Alguns infants es van animar a agafar-los i poder experimentar la textura viscosa sobre les seves mans.

A la segona taula hi havia un metacrilat en què vam posar els cargols a caminar. Quan els cargols ja caminaven i estaven ben enganxats vam fer-li la volta al metacrilat i d’aquesta manera els hi podíem veure la panxa. Molts infants es van animar a observar-los per sota i veure com arrossegaven la panxa per desplaçar-se. També miraven com podien pujar verticalment sense desenganxar-se del metacrilat.

A la tercera taula, hi havia una safata amb sorra de platja. En aquesta safata hi havia closques de cargols amagades. Els infants van remenar la sorra per trobar totes les closques amagades i van poder veure que n’hi havia de molts tipus, amb punxes, arrodonides, allargades, etc.

Finalment, a la quarta taula, hi havia un conte on apareixien molts animals, però nosaltres ens vam centrar en els amics dels cargols com són l’aranya, el cuc, l’abella, la papallona, etc. Per acabar, vam cantar tots plegats la cançó del cargol tot imitant les banyes amb els dits de la mà.

Gràcies, Marc, per apropar-nos aquesta experiència.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.