La classe Xaloc s’endisa al Nadal.

Amb el mes de desembre, arriba el Nadal. A l’escola celebrem aquesta festa cultural oferint propostes en relació amb aquesta. Les aules es guarneixen, trobem al Tió, muntem el nostre propi arbre, … La nostra idea és no trencar el ritme i la rutina dels infants però fent present la màgia d’aquests dies.
La primera proposta d’experimentació pel Nadal vam pensar a fer pintura amb els colors més característics d’aquesta època com són el vermell, el verd o el platejat. Al principi es van mostrar molt prudents pintant amb els pinzells fins que el primer es va animar a embrutar-se les mans. Gairebé tots els infants van acabar provant aquesta sensació.
El fet de pintar amb les mans no tan sols els diverteix i els entreté sinó que els hi aporta altres beneficis; els hi desperta la seva expressió artística, la seva creativitat i imaginació potenciant la seva autoestima. En l’àmbit motor potencia i afavoreix la seva coordinació motora així com s’implica la psicomotricitat fina tant dels dits com de les mans. Aquesta experiència els hi permet augmentar les seves sensacions tàctils i els hi facilita el coneixement dels diferents colors i textures.
Aquesta vegada pocs infants van viure aquest moment donat que molts estaven malalts però ben segur que tornarem a repetir.