Tasteig de llimones i taronges a la classe Blava

 

Estem a l’estació de la tardor i en ella trobem alguns fruits típics com magranes, mandarines, llimones i taronges. Per això hem volgut fer una activitat per ajudar a apropar-nos a l’entorn que ens envolta.

La proposta ha consistit a portar a l’aula taronges i llimones, ja que pel seu contrast de dolç i àcid, permet a l’infant assaborir grans diferències i així fer tria del que més els agrada.

Hem ofert espremedors perquè siguin ells mateixos qui es facin el suc. També tallem uns quants trossets de cada cítric pels més decidits. La sorpresa es dóna quan hi ha infants que tot i que la llimona els resulta molt àcida, s’estimen més continuar assaborint-la.

Tal com podeu veure a les imatges, podem observar la concentració que tenien alguns infants en fer el suc i les seves expressions quan tastaven per primer cop la llimona. Han gaudit molt i ha permès realitzar una activitat tranquil·la en la qual es treballen molts dels seus sentits (vista pels colors, gust pels sabors, tacte en la seva manipulació i olfacte olorant cada fruita).