La classe Lila fa Psicomotricitat

Tècnicament, la psicomotricitat no és més que l’acció del sistema nerviós central que crea una consciència en l’ésser humà sobre moviments que realitza a través dels patrons motors, com ara la velocitat, l’espai o el temps, sent alhora un paper fonamental en el desenvolupament de la personalitat.

Durant aquest trimestre hem començat les sessions de psicomotricitat a la sala del pis de dalt. És un espai on els infants poden pujar i baixar de les diferents estructures, arrossegant-se, caminant o saltant. Tenen diferents racons tous on poden estirar-se, saltar, rodolar i fer tot allò que els hi demani el cos en cada moment. També tenen nines per si necessiten tenir una estona més tranquil·la i realitzar un joc més simbòlic, que, fins i tot, a vegades els pot ajudar a superar petits reptes, com ara saltar d’una estructura (potser es veuen insegurs de saltar i poden fer que la nina salti, de mica en mica aniran agafant seguretat per fer-ho ells mateixos). A més a més també tenen un petit racó de teles penjants per amagar-se, capses de cartó per ficar-se dins i sentir-se recollits, cosa que els hi encanta!

Al cap i a la fi, tot el que troben per l’espai és precisament amb aquest objectiu, que cobreixin les seves necessitats físiques i emocionals, decidint lliurement que fer en cada moment segons què senten.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.