Experimentem amb cítrics a la classe grisa!

Una de les experiències que més han agradat als infants de la classe grisa ha estat experimentar amb els cítrics, en aquest cas amb taronges i llimones. Per realitzar aquesta activitat hem presentat aquests fruits tallats per la meitat per tal que observessin com és el seu interior i convidar-los a fer un tast. En alguns infants la dolçor de les taronges els ha engrescat de seguida, per menjar-se-les o per a treure el seu suc fent pressió amb les mans. Això dóna peu a descobrir llavoretes en el seu interior i a experimentar sensacions amb el suc de la mateixa fruita que els feia tenir les mans una mica enganxoses.

Ha estat interessant observar la reacció d’alguns infants davant l’acidesa de les llimones, com en alguns infants els provocava un cert rebuig i en altres sensacions agradables i de curiositat. Més tard hem posat al seu abast els gots, culleretes i espremedors per continuar amb l’activitat. Amb aquesta proposta hem donat l’oportunitat de fer sucs amb els espremedors, i servir-los als gots, podent fer petits transvasaments de líquids.