Classe Groga: les portes obertes

A la nostra escola donem molta importància al fet que cada infant tingui una aula destinada i unes educadores de referència, ja que pensem que això els ajuda molt a sentir-se més tranquils i a agafar confiança molt més ràpida. Per aquest motiu, passem moltes estones recollits com a grup, oferint propostes de joc diferents, jugant lliurement, explorant els racons i materials de l’aula…

Per altra banda, li donem especialment importància als moments d’entrada i sortida en els que estem tots els nens i nenes de la classe junts, per poder atendre a totes les famílies i poder rebre i acomiadar tranquil·lament a tots els infants.

Al llarg d’aquest primer trimestre que ha passat, podem dir que hem estat molt recollits a la nostra aula, ja que els hi ha costat bastant familiaritzar-se i sentir-se tranquils i segurs en el seu espai. Per aquest motiu, no ha estat fins fa poc que hem començat a obrir la porta durant llargues estones al matí amb l’aula del costat. Ara, observem que tots els infants estan preparats per moure’s i relacionar-se amb altres nens i nenes i amb altres educadores. De mica en mica, estan obrint-se molt més i estan coneixent un espai i materials diferents amb els quals jugar; Obrint portes, tenen l’oportunitat d’explorar més enllà del que ja coneixen.

Cal dir, que els nens i nenes poden passar lliurament i és curiós com cadascun d’ells/-es decideix passar en un moment o altre en funció de la seva seguretat, de la seva motivació o inquietud.