La panera de metall a la classe Llimona

La panera de metall és un recurs imprescindible a les aules de nadons i de nens d’un a dos anys. Amb ella els infants fan una activitat molt lliure, d’exploració de materials metàl·lics. L’infant tria l’objecte que li crida l’atenció i que desperta el seu interès. L’explora, el manipula, se’l posa a la boca, el sacseja, pica, … Amb aquest joc desenvolupem els seus sentits, la seva curiositat per conèixer els objectes (la seva forma, grandària, sabor, soroll, temperatura) de manera que permet treballar no només aspectes sensorials, sinó també aspectes lógico-matemàtics i de coordinació.

La panera conté aproximadament uns 30 elements i depèn molt de la dimensió d’aquesta. Quan un infant agafa un objecte l’examina, el xuma, el mossega, el fa “sonar”, està experimentant les diferents possibilitats de l’objecte i al mateix temps pot proporcionar cert consol quan arriben les molèsties de la dentició.

Un assortiment satisfactori dóna resposta a la seva constant pregunta, afavoreix la introducció de nou vocabulari, etc. Li facilita de poder triar allò que més l’interessa i potencia la curiositat innata que té per descobrir.

A les imatges podem veure un dia qualsevol a l’aula on es troben al seu abast i de manera espontània la panera de metall. Tots acudeixen al seu voltant!