Carnaval a la classe Lila

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Abans del gran dia de la festa de carnaval, on el senyor Carnestoltes arriba a l’escola per fer una mica de disbauxa, a la classe lila gaudim de diferents propostes relacionades amb aquesta festivitat tan divertida!

Tenim un raconet davant del mirall amb instruments i complements (barrets, perruques i diademes variades) per disfressar-nos i poder veure com ens queda de divertit.  A més a més tenim el titella del Carnestoltes (un pallasso) en una cistella penjada per tal de despertar-lo quan els infants ho demanin.

També expliquem un conte “El Tito busca nas”, un pallasso que fa actuacions en un circ i perd el seu nas, cosa que l’entristeix molt i busca solucions. Per més que busca un nas rodó i vermell no el troba, però el dia que el Tito torna a fer la seva actuació de malabars amb les pilotes, de sobte li apareix.

Una de les propostes que més els hi ha agradat a més de disfressar-se, ha sigut maquillar-se a ells mateixos o bé maquillar a les educadores i als companys que acceptaven ser maquillats.

Les consignes, també ha resultat una proposta divertida. Els emissaris del Rei Carnestoltes van venir a l’escola per informar-nos del que havíem de portar cada dia: Dimarts (sabates o mitjons diferents), dimecres (cara pintada) i dijous (pentinat divertit o complement al cap). Aquesta visita per alguns infants va resultar poc agradable, ja que en veure’ls es van espantar una mica, però de mica en mica i segons anaven parlant els emissaris, van poder observar que no passava res i vam acabar ballant la cançó del carnestoltes, gairebé, tots plegats.

Finalment el dia de la festa de carnaval vam rebre una visita molt esperada, el Rei Carnestoltes!

A la tarda vam convidar a les famílies per fer una mica de gresca i berenar plegats, els infants van gaudir d’una bona estona i vam acabar ballant “El ball dels mocadors” que tant els hi agrada!