Juguem amb capses de cartó a la classe grisa!

Vull compartir amb vosaltres durant aquests dies una proposta de joc a la classe dels vostres fills/es, el joc amb capses de cartó.

Aquesta proposta vam veure que seria molt encertada doncs observàvem que els infants jugàvem molt amb els calaixos de fusta.
A la classe vam presentar aquest material tenint en compte diferents dimensions i grandàries i que poguessin ser tancades en algun moment.

De seguida que les van veure es van sorprendre bastant i no van dubtar ni un sol moment en posar-se a jugar amb elles. El joc els va portar a fer un joc motriu on es ficaven i sortien constantment, les arrossegaven o transportaven per l’espai de la classe, les omplien o buidaven amb objectes, miraven de ficar-se a dins, experimentant i prenent consciència de la capacitat i dimensió d’aquestes i del seu cos …

Va estar força interessant observar en alguns infants la necessitat de sentir-se recollidets i segurs en un petit espai, on per uns moments s’evadien en els seus pensaments i on potser els transportaven a imaginar-se on eren.

El joc es convertia en alguns en un joc d’amagar, on poder desaparèixer i aparèixer. En altres, a representar escenes viscudes, fent veure que estaven a dins d’una caseta, anant amb un determinat mitjà de transport o complementant el joc amb les nines, afavorint les relacions amb els seus iguals.

Va ser una experiència tan ben rebuda i tan agraïda que no hi haurà cap caixa que es resisteixi per tornar-ho a fer!

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.