Les capsetes de música


Els infants necessiten sentir-se segurs i cuidats, però també jugar i aprendre i que els adults els entenguin, els atenguin i s’hi comuniquin. Als infants mostren interès pel seu univers quotidià i per la descoberta del món com pot ser els animals, les flors, els elements… També els agrada veure objectes que es belluguen, que s’amaguen i tornen a aparèixer. Així es desperten els sentits i desenvolupen el llenguatge i el pensament, per tant estan molt receptius als sons i a la comunicació corporal.

Perquè l’infant desenvolupi un bon llenguatge és important l’adquisició del ritme, l’harmonia i la melodia i per a això són de gran ajuda els jocs sonors amb ritme, les cançons amb gesticulacions i les melodies senzilles. Per aquest motiu des de l’escola realitzem unes capsetes musicals amb molta estima i que en moments puntuals del dia les traiem.

Aquesta activitat consisteix que els infants estan tots asseguts i se’ls presenta una capseta. Demanem a cada infant que “truqui” a la capsa, picant amb la mà a sobre d’ella i així despertar la seva curiositat (TOC-TOC!!) …

Seguidament, l’obrim, tot mostrant-nos sorpresos i incentivant la curiositat pel seu contingut amb preguntes, exclamacions, gestos…, fins que surt un objecte i cantem tots junts la cançó que li correspongui. Un cop s’acaba, es tanca la capseta i es provoca el silenci.

En sessions posteriors, podem demanar als infants que ens diguin què hi ha dins la capseta, que la cridin, quina cançó saben relacionada amb aquell objecte… 

Us deixem un vídeo que esperem que us agradi molt i us animem a poder fer-les a casa.

https://drive.google.com/open?id=1QR7i8rcQkzsN6xfR5_uIulgplsRBC5g6