REINVENTA

Amb aquest projecte compartit entre l’EBM El Gegant del Pi i l’EBM El Timbal, volem donar a conèixer a la resta del municipi de Sant Joan Despí, una manera de fer que per nosaltres, és un principi en el dia a dia:  vetllar per la sostenibilitat  i el medi ambient.2

L’equip de l’escola és un grup dinàmic, amb moltes inquietuds a l’hora d’innovar i crear tot tipus de materials i/o adaptar-los per oferir-los als infants, ampliant les seves possibilitats de joc i de descoberta.

Durant el curs 2010-11 part de l’equip de l’escola va realitzar una estada formativa a Reggio Emilia i van conèixer l’experiència del centre REMIDA, on es dóna nova vida a materials de rebuig que aporten les empreses locals.

Més tard descobrim que, a Rosa Sensat  es duu a terme una iniciativa similar i nosaltres ens engresquem a fer créixer aquesta idea, tot adaptant-la al nostre context.

Tot això arriba a l’escola en un moment on l’equip està fent una reflexió sobre quins materials oferim als infants de l’escola i ens sentim motivats per iniciar el projecte REINVENTA.

  • Reutilitzar i reciclar tots aquells materials residuals de les empreses que siguin adequats pels infants.
  • Reduir els residus del nostre entorn.
  • Potenciar la creativitat de les mestres i dels infants amb materials singulars.
  • Crear un espai d’emmagatzematge i distribució dels materials que provenen de les indústries del municipi.
  • Crear una xarxa de comunicació i complicitats amb les empreses.
  • Difusió del projecte.

Al projecte REINVENTA s’hi poden adreçar:

  1. EMPRESES

Les empreses disposades a col·laborar amb el projecte facilitant materials de rebuig, poden posar-se en contacte amb l’escola;

reinventasantjoandespi@gmail.com o ebmelgegantdelpi@sjdespi.net o trucant al telèfon 93.477.15.61. Pregunteu per Tamara.

       2. MESTRES, altres professionals de l’educació i la creació

Mestres, educadors i artistes interessats a fer un procés d’innovació amb una finalitat pedagògica.

Volem arribar a persones de diferents edats, professions i contextos socioculturals. Ens adrecem a mestres, educadors, pares i ciutadans -joves i grans- és a dir, a tota persona interessada a treure partit de les potencialitats educatives dels materials de reciclatge, per buscar i descobrir, amb creativitat, nous usos i noves vides d’aquests materials.

La relació d’entitats i empreses que participen en aquest projecte són:

logo_ARREL1     Associació sense ànim de lucre dedicada al mediambient.

mercafusta      Empresa privada de reformes integral.

Logo Solidança altadef. difusió      Associació sense afany de lucre dedicada a la inserció sociolaboral i la formació professionalitzadora de persones en situació de vulnerabilitat social.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *